Zalm bonbons met avocadomousse

Het is voor dit recept belangrijk om wilde zalm te kiezen als je zalm koopt, omdat deze over het algemeen meer omega-3 bevat.

INGREDIËNTEN voor 4 personen

  • 200 gram gerookte wilde zalm

  • 2 avocado’s

  • Citroensap van 1 citroen

  • 2 eetlepels griekse yoghurt

  • Verse dille

  • Sla voor garnering

  • Cayennepeper

  • Zeezout

  • Bosuitjes fijn gesneden

  • Huishoudfolie

BEREIDING

Halveer de avocado’s en lepel het vruchtvlees eruit. Doe de avocado, de griekse yoghurt, de citroensap en de bosuitjes in de keukenmachine en draai er een gladde ‘mousse’ van. Breng op smaak met peper en zout. Doe de huishoudfolie in de kopjes en leg de plakjes zalm in het kopje zodat de wanden bedekt zijn. Zorg ervoor dat de zalm een beetje over de randen heen hangt. Doe de avocado mousse in de kopjes en vouw de zalm eroverheen. Dek de kopjes af met de huishoudfolie en laat het een uur opstijven in de koelkast.

Keer het om op een mooi bord en garneer de bonbons met een takje dille en wat sla.