Zoete aardappelsoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 40 ml kokosolie

  • 1 middelgrote ui, grof gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, grof gesneden

  • 1 duim gember, geschild en fijngesneden

  • ½ Spaanse rode peper, grof gesneden

  • 4 zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden

  • 1 L water

  • 25 ml tamari (Japanse sojasaus met geen of weinig gluten)

  • 125 ml kokosmelk

  • sap van ½ limoen

  • 1,½ tl zout

  • koriander, fijngesneden

  • cashewnoten, geroosterd met een snuf zout in een drup kokosolie

Bereiden

Fruit ui, gember, rode peper en knoflook in kokosolieolie. Voeg de stukken zoete aardappel toe als de ui zacht is en vul aan met water. Laat de aardappels garen met de deksel op de pan. Doe de kokosmelk erbij wanneer de groenten gaar zijn. Draai het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer met koriander en/of cashewnoten.