Zomerse Perzik Salade met Basilicum Dressing

Ingrediënten:

  • 50 gram rucola

  • 2 kopjes verse basilicum blaadjes en extra voor de garnering

  • 1/2 kopje Julienne gesneden rode ui

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

  • Zout en vers gemalen zwarte peper

  • 4 rijpe perziken, in partjes gesneden

  • 4 tomaten, in blokjes gesneden

  • 1 eetlepel citroensap

  • 50 gram verkruimelde fetakaas

  • Handje gecrushte walnoten

Bereiding:

Blancheer de basilicum in ruim kokend water (ca. 15 seconden).

Pureer de blaadjes daarna in een blender of met een staafmixer. Meng direct de olijfolie erdoor en voeg zout en peper toe naar smaak.

Verdeel de basilicumpuree op een schaal en leg daar vervolgens de rucola, perziken, de tomaten en de ui op. Sprenkel het citroen sap erover en bestrooi met nog een snufje zout en peper.

Bestrooi de salade met met de fetakaas en garneer ten slotte met basilicumblaadjes en walnoten. Serveer direct!

Eet smakelijk